Lieke naar Lowlands!

‘Hi! Ik ben Lieke, 35 jaar en ik woon in Eindhoven met mijn man Bas en zoontje Woodie van 3,5 jaar. In oktober 2021 kreeg ik de diagnose melanoomkanker stadium 4. Mijn zoontje was 10 maanden en ineens werd de ‘nieuwe ouders’ bubbel gebarsten en stond onze wereld volledig op zijn kop. Vele ingrepen volgden en ik kreeg een jaar lang immunotherapie. Maar dit hielp uiteindelijk niet, in maart 2023 bleek dat er uitzaaiingen in mijn lever zaten. Na vele gesprekken over het vervolg werd ik op een wachtlijst gezet voor TIL-therapie in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Deze behandeling vond afgelopen november plaats en ik bleef 2,5 week in het ziekenhuis. Dit was ontzettend zwaar, vooral tijdens de chemo en het toedienen van de T-cellen.

Ik heb inmiddels 2 scans gehad sinds de behandeling en de kanker in mijn lever is voor het eerst stabiel. Omdat het allemaal kleine plekjes zijn die verspreid zitten is het lastig te meten of ze nog actief zijn, het kan ook als littekenweefsel overblijven. Mijn oncoloog zei dat normaal gesproken bij iemand waar de behandeling niet heeft gewerkt, het binnen 3 maanden alweer begint te groeien. Inmiddels zijn we 7 maanden verder, dus dat is positief. Toch blijft het moeilijk, want ik heb nog steeds geen zekerheid. Ondertussen proberen we er het beste van te maken en te genieten van samenzijn met ons gezin.

Mijn man en ik gaan bijna elk jaar naar Lowlands sinds we samen zijn. We twijfelden of we net als vorig jaar dit jaar zouden overslaan. Maar nu ik me toch steeds fitter voel en we weer vrij positief nieuws kregen in mei, begon het weer te kriebelen. En helemaal toen we de line-up zagen met Peggy Gou en Fred Again besloten we toch tickets te kopen.

Op de festivalcamping overnachten is in mijn situatie moeilijk, gezien ik mijn energie moet managen en een plek nodig heb om uit te rusten zonder al te veel prikkels. Daarom is de Gllamcamp een ideale plek om tot rust te komen en op te laden. Ik volgde Stichting NGNG al een tijd en daarom besloot ik ze te mailen met mijn wens. Nu hebben zij geregeld dat wij kunnen overnachten op het Gllamcamp. Een positief gebaar en voor ons een onvergetelijke tijd!’

Heel graag gedaan lieve Lieke!
We hopen dat je het festival hierdoor toch goed vol kan houden en je even keihard gaat genieten samen met je man.

Wil jij ook bijdragen aan het laten uitkomen van muzikale wensen?
Dank je wel, ook namens onze begunstigden.