Drie wensen bij P!NK!

‘Hoi allemaal, mijn naam is Savannah en ik ben 26 jaar. Mijn moeder en ik zijn gendraagsters van het brca-1 gen en nadat zij het hele traject heeft moeten doorlopen op 31 jarige leeftijd (kanker, behandeling en operaties) ben ik nu helaas zelf aan de beurt. Het ziekenhuis en wij hadden gehoopt de kanker voor te zijn maar na een jaar preventieve screening en voorbereiding voor een besloot er toch een agressieve tumor (triple negatief) te groeien ondanks mijn jonge leeftijd. Sinds december is de trein gaan rijden en deze staat in het gunstigste geval pas volgend jaar ergens stil.

Mijn muzikale wens bestond uit de geweldige P!NK. Muziek is op zichzelf staande al belangrijk voor mij maar de muziek van P!NK laat me in contact komen met mijn gevoel. Ze zorgt door haar muziek dat ik even uit de overlevingsstand kan komen die deze achtbaan met zich mee brengt. Mijn moeder en ik zijn beiden gek op P!NK en zeker het nieuwe nummer  “All out of fight” kwam goed aan. Dit nummer kwam uit op 7 december (2 dagen na mijn diagnose) en in de clip heeft het meisje kanker. We hopen dat mijn “fight” positief af mag lopen. Voor nu lijkt het gunstig, maar dat weten we pas als het daadwerkelijk niet meer terug zal komen. Ook zingt P!NK in haar nummer ‘I am here’: ‘I’ve already seen the bottom, so there’s nothing to fear. I know that I’ll be ready when the devil is near. All of this wrong, but I’m still right here. I don’t have the answers, but the questions is clear.’

Ik ben hier ondanks wat er op mijn pad komt en ik heb extreem mogen genieten van P!NK dankzij lieve Ellen van No Guts No Glory! Mijn eerste uitje sinds ik ziek ben naar P!NK mogen gaan is er een die voor eeuwig diep in mijn hart zal zitten! Voor het eerst heb ik alles van me af kunnen zingen en weer even het gevoel kunnen voelen dat ik leef naast het patiënt zijn! I am here! En ik ben iedereen enorm dankbaar die dit heeft weten te regelen! 
Liefs,
Savannah’

‘Ik ben Anneke Admiraal, getrouwd met Maarten en moeder van een dochter van 2.5 jaar. Iets minder dan 3 maanden na de bevalling (maart 2022) van mijn dochter ging ik naar de huisarts omdat ik iets in mijn borst voelde zitten en daar onzeker van werd. De huisarts gaf aan dat het waarschijnlijk om een opgezette melk klier ging omdat ik nog zo kort daarvoor was bevallen. Toch stuurde hij mij door voor een mammografie, maar ik hoefde me geen zorgen te maken, het was gewoon om mij gerust te stellen. Nog diezelfde middag zat ik op de afdeling oncologie bij de mammacare verpleegkundige en kreeg ik te horen dat de kans zeer groot was dat het borstkanker was. Uiteindelijk bleek uit de scan dat het inderdaad om borstkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren ging. Daar zat ik dan, moeder van een pasgeboren baby, bang om mijn kindje niet op te mogen zien groeien. De behandelingen (vooral de chemo’s) vielen me erg zwaar. Ik lag vaker in het ziekenhuis dan dat ik thuis was. Daarbij kreeg ik last van een trombose-arm en hartritmestoornissen. Tijdens een controle scan in augustus 2023 leek er ook iets tussen mijn longen te groeien. Omdat ze er geen biopt van konden nemen omdat het op een rottige plaats zat kreeg ik in november 2023 nog een zware longoperatie. Gelukkig bleek dit loos alarm. In april van dit jaar heb ik mijn “finale” borstoperatie gehad en nu ben ik herstellende van al het geweld dat mijn lichaam is aangedaan. Het ziet ernaar uit dat ik mijn kindje toch mag gaan zien opgroeien.

De wens die ik heb ingediend luidde dat ik heel graag met mijn vriendin Jacqueline naar het concert zou willen. Jacqueline en ik keken altijd tijdens meidenavond dvd’s van concerten van P!NK, en zeiden dan tegen elkaar dat we daar ooit in ons leven een keer bij wilden zijn. Ik vond en vind haar een geweldige artiest en vind vaak steun in haar liedjes. Door alles wat er gebeurd is wil ik nog weleens in paniek raken in mensenmassa’s en daarom is het voor mij bijna onmogelijk om midden in een rij te zitten tijdens voorstellingen of concerten. Daarom heb ik mijn wens ingestuurd om te kijken of het mogelijk was om plaatsen te krijgen aan het gangpad zodat ik eventueel ten alle tijden weg zou kunnen lopen en me niet opgesloten voel. 

Ik kan bijna niet geloven dat mijn wens om ooit een keer een concert van P!NK mee te maken nu toch in vervulling is gegaan. Het is niet in woorden uit te drukken. Alles was gewoon perfect, en goed geregeld. We hadden een super rustige ingang. De plaatsen konden niet beter, we hebben zo genoten! Ik ben jullie zooooo dankbaar! Ik weet niet waaraan ik dit heb verdiend. Kanker heeft me heel veel afgenomen, maar jullie hebben me weer een stukje vreugde en leven teruggegeven. Dank jullie wel.

‘Hoi! Ik ben Pachita, een 44 jarige vrouw met een kind van bijna 4. Toen we hoorden dat ik kanker had was hij net 1,5 jaar en had de eerste stapjes gezet. Het was de bedoeling dat hij grote broer zou worden maar helaas verloor ik het kindje in de 6e week van de zwangerschap door, wat ik wil geloven, alle onderzoeken waar ik midden in kwam. Wat een ellende, en we hadden net al 2 jaar aan ziekenhuisbezoeken en ziekte gehad voor mijn zoontje. Door ziekte en een gebroken voet heb ik 2 optredens van P!NK moeten missen. Zij was en is de enige zangeres waarvan ik alle shows heb gezien en wilde zien. Toen ik de laatste keer niet kon vanwege de chemo die net in mijn lijf was gepompt, had ik mijzelf voorgenomen om naar haar volgende optreden te gaan no matter what! Helaas gooide ook dit jaar ziekte weer roet in het eten. Met de hoeveelheid pijn, die er nog zit in mijn lijf door alle behandelingen, is het onmogelijk om 3 uur te staan. Of om continu aanwezig te zijn in alle drukte. Maar ik wil wel zo graag weer naar mijn zangeres. De vrouw die zoveel nummers gemaakt heeft waar ik zoveel kracht, liefde, herkenning en hoop uit haal.

Toen was daar stichting No Guts No Glory.

Ik had al zoveel mooie verhalen gelezen en donaties gedaan om anderen te helpen hun muziek droom te kunnen realiseren samen met deze prachtige stichting. En toen kwam het idee. Zou ik dan ook voor mijzelf de vraag mogen stellen? Zouden ze voor mij ook iets kunnen betekenen? En ik trok mijn stoute schoenen aan. Imke heeft mijn vraag in behandeling genomen en na maanden van onzekerheid kwam ze met het verlossende antwoord. Ik mocht samen met 2 vriendinnen naar P!NK!! Eindelijk na 2x het aan mijn neus voorbij te zien gaan met de nodige verdriet, staat het geluk weer een keertje aan mijn zijde! Ik stond te trappelen van plezier! ♥️

10 juli, de dag dat ik weer mocht genieten van de mooie, talentvolle en grappigste vrouw in muziekland. P!NK! Wat heb ik ongelofelijk genoten van alles! De pijn was voor even naar de achtergrond. lk liep daar met een glimlach van oor tot oor. Want elke dag leven met pijn en onmacht is zo ongelofelijk zwaar en oneerlijk. Maar voor even 5 uur lang waren al die negatieve en vervelende gedachten en gevoelens niet aanwezig. En dat is de kracht van muziek, het even kunnen vergeten van alles. Het weer even kunnen genieten van de klanken, de energie en het verwondert staan hoe passievol iemand jouw gevoel kan overbrengen in talloze liedjes. De uitdrukking op de gezichten van mijn vriendinnen was net zo fantastisch als de hele avond bij elkaar. Bedankt No Guts No Glory voor deze avond, voor mij ,voor hen, voor ons. Ik had dit echt even nodig, en nu gaan we weer verder!’ 

Lieve dames, wat ontzettend fijn dat jullie hebben kunnen gaan! We voelen aan alles hoe belangrijk dit voor jullie was. Met dank aan MOJO hebben we goede tickets kunnen kopen zodat jullie zo ontspannen mogelijk, enkel hoefden te gaan genieten.

Wil jij ook bijdragen aan het laten uitkomen van muzikale wensen?
Het maakt echt verschil.